Understellsbehandling

Os Lakk og Karosseri AS har lang erfaring med understellsbehandling og rustbeskyttelse, og utfører denne behandlingen med Mercasol.

Hvorfor er det viktig å rustbeskytte bilen?

Alle biler ruster og korroderer, til og med din. Ingen biler er rustfrie. La Os Lakk og Karosseri AS ta en gratis test av din bils rustbeskyttelse. For deg som bileier er det nesten umulig å oppdage om bilen er angrepet av “snikende” rust eller korrosjon. Vi vet hvor det kan være rust eller korrosjon på din bil. I det nordlige klimaet, såkalte “rustbeltet” lider bilene våre. “Et område som tilhører verdens mest korrosive miljøer”, skriver Korrosjonsinstituttet i en rapport. Det beror hovedsakelig på regelmessig bruk av veisalt vinterstid. På kontinentet klarer bilene seg generelt bra med den rustbeskyttelsen de får på fabrikken, men her behøver bilene en ekstra beskyttelse. Salting av veier foregår vinterstid regelmessig i hele Norden. En avgjørelse som er bevist bra for trafikksikkerheten, men også bevist skadelig for våre biler.

Tre gode grunner for å rustbeskytte bilen

1. Det nordiske klima

Rustbeskyttelsen fra fabrikken fungerer generelt bra på kontinentet men ikke i vårt klima. Både Korrosjonsinstituttets undersøkelser og Vi bilägares undersøkelser viser at galvaniserte plater ikke er tilstrekkelig til vårt nordiske klima. En kompletterende behandling med Mercasol produkter er en forutsetning for og holde rusten borte.

2. Kollisjonssikkerhet

Rustbeskyttelse er ikke bare et spørsmål om økonomi, men også om trafikksikkerhet, ettersom rusten angriper konstruksjoner og gjør bilen mindre kollisjonssikker.

Den farlige rusten vises ikke men den finnes ofte der. Foretar du en Mercasol rustbeskyttelse, forlenger du ikke bare bilens levetid men får også en mer trafikksikker bil.

3. Garanti mot rust

For flere år siden innførte bilprodusenter og bilforhandlere langvarige garantier mot rust. Garantitiden har i senere år blitt forlenget. Mange bilmodeller har i dag 12 års garanti mot gjennomrust. Dette er en positiv utvikling. Men man bør også tenke på at fabrikkgarantien bare gjelder ved gjennomrusting av karosseriet. Rustangrepet må dessuten ha begynt innenfra karosseriet for at garantien skal være gjeldende. Garantien mot rust er således ingen garanti for at bilen ikke ruster.

Vi utfører ulike grader av Mercasol-behandling – ta kontakt i dag for en gratis rustsjekk av din bil.

Bil på verkstedsbukk. Illustrasjonsfoto